Gél lakk típusok

Aktuális blog bejegyzésünknek célja, hogy segítsünk eligazodni a különböző Classic Nails gél lakk fajták között. Gél lakk szín és gél lakk típus kínálatunk folyamatosan bővül, de igyekszünk mindezt áttekinthető keretek közé rendezni. Részletekért olvass tovább!

1. Alap- és fedőlakkok

Alaplakkok

Mint ahogyan a "Gél lakkozás lépésről- lépésre" elnevezésű cikkünkből is kiderül, a gél lakkozás is alapozással kezdődik (a fertőtlenítés, reszelés és előkészítés után, melyekről bővebben a fentebb említett cikkünkben olvashatsz). Alapozáshoz használhatunk hagyományos, színtelen gél lakk alapot, vagy base gélt. A 6 ml-es kiszerelésű Classic Nails Gél lakk Cleart, vagy az ennél nagyobb kiszerelésű, 12 ml-es Classic Nails gél lakk Cleart hagyományos gél lakk technikához ajánljuk. Ezek az átlátszó anyagok rendkívül rugalmasak, tartós, magas fényt képeznek, valamint fontos, hogy fedőlakként is használhatóak. Kötési idejük 60 másodperc UV/LED lámpában. Amennyiben fedőlakknak használod őket, fixálást igényelnek. Ehhez töröld át az UV fényben megköttetett Gél lakk Clear felületét zseléfixáló folyadékkal. Az eredmény extrém tartós, magas fényű záró réteg. Mint minden gél lakkunk, ez is leoldható! Erősített gél lakk technikához base géljeinket ajánljuk, amelyek elérhetőek színtelen, vagy színezett verziókban is. Fontos tudnod, hogy ezek csak alapozáshoz használhatóak, fedőlakknak nem megfelelőek - még a színtelen változat sem-. Viszont szuper tartós, a hagyományos gél lakk alaphoz képest erősebb és rugalmasabb felületet biztosítanak, így akár gyenge természetes körömlemez esetén is megoldást jelenthetnek. A rájuk helyezett gél lakkozás élettartama így szemmel láthatóan növekszik.

Fedőlakkok

Fontos említést tennünk a különböző típusú fedő gél lakkokról. A Classic Nails Gél lakk Clear termékünk is használható fedőlakként, mint ahogyan azt a korábbiakban említettük. Kínálatunkban természetesen ezen kívül más fedőlakkok is szerepelnek. Ismerkedjünk meg ezekkel is:

Sláger termékünk a Classic Nails 2in1 NoFix Gél lakk Clear, amely egy átlátszó, rendkívül magas fényű, szintén oldható fedőlakk. Különlegessége, hogy fixálást NEM igényel, így időt takaríthatsz meg használatával! Hiánypótló termék a gél lakk piacon. Jelenleg 6 és 12 ml-es kiszerelésben kapható. Kötési idő: UV/LED lámpában 1 perc. Fontos jellemzője, hogy rugalmas fényzselének minősül, így műkörömre is használható, nem csak gél lakk fedésére.

A hagyományos 2in1-nak van egy "testvére", a 2in1 Pro, amely egy színtelen, leoldható, rugalmas, fixálásmentes, magasfényű fedőréteg, hozzáadott színélénkítő adalékanyag nélkül, amelynek hiányában nem "világít kékesen" UV fény hatására. Ezáltal a sötétebb és neon színeket nem "torzítja" a fedőlakk természetesen fényben, erős UV sugárzásban sem.

Nagyon divatosak manapság a matt felületek. Erre fejlesztettük ki Matt fedőlakkunkat. Matt Touch fedőlakkunk 6 ml-es és 12 ml-es kiszerelésben kapható. Tartós matt felületet képez. Átlátszó és természetesen oldható. Kötési ideje 1- 15, perc. Fixálást NEM igényel. Segítségével bármelyik gél lakkunkból matt gél lakkot varázsolhatsz.

Miután megismerkedtél alap- és fedőlakk kínálatunkkal, tájékozódj színes gél lakk ajánlatainkról. Classic Nails színes zselélakkok kiváló fedőképességű, magas fényű, lakk állagú, rendkívül tartós körömdíszítő alapanyagok. Több száz féle színárnyalatban, 5 féle típusban, 6 ml-es és 12  ml-es  (hagyományos gél lakkok) kiszerelésben kínáljuk vásárlóinknak. Színes gél lakkjaink kötési ideje rendkívül gyors UV/LED lámpában 30-60 másodperc.

2. Színes gél lakkok

Hagyományos színes gél lakkok

Hagyományos színes gél lakkjainkat 6 ml-es és 12 ml-es kiszerelésben áruljuk. Jellemzően rendkívül pigmentáltak, így tökéletes fedést biztosítanak már két, vékony rétegben. Állaguknak köszönhetően könnyű velük dolgozni, nem folynak el, de nem is túl sűrűek. Színpalettánkat tekintve több száz árnyalat szerepel kínálatunkban, így biztosan megtalálod a számodra leginkább megfelelő színeket. Kedvenc árnyalataidat pedig nagy kiszerelésben is megvásárolhatod. Nincs is a körmeid színének megváltoztatásánál izgalmasabb szórakozás, amennyiben Te is a gyönyörű körmök szerelmese vagy! Az egyes típusú gél lakkok elkészítése különbözhet. A hagyományos gél lakkok elkészítési útmutatóját itt találod:

Hagyományos gél lakkok használata: Bővebb leírást IDE kattintva találsz!

 1. Bőrfertőtlenítés, vagy alapos kézmosás után,  bőrfeltoló kaparó (vagy narancs pálca) segítségével tologasd fel körömágybőrödet. Egy finomabb reszelő (100/180-as) segítségével reszeld át egyenletesen a körömlemez teljes felületét, reszeld formára a szabadszéleket is (a köröm végét). A reszelőt ne nyomd rá a körmeidre!
 2. A bolyhosított körömlemezt portalanító kefével portalanítsd, majd  Nail Prep és  Bonder előkészítő folyadékkal kezeld. A Nail Prep "kifehéredik", míg a Bonder ragacsosra szárad.
 3. A Classic Nails gél lakk Cleart (átlátszó/ színtelen gél lakk) egyenletesen vidd fel a körömlemezre, ügyelve arra, hogy ne érintkezzen a bőrrel. Egyszerre csak kis mennyiséget kenj fel, hogy ne folyjon el.  UV, vagy LED lámpa fénye alatt hagyjuk megkötni (1- 2,5 perc lámpától függően). Classic Nails TIPP: Gyenge természetes körömlemez esetén használj Base gel, Cleart a hagyományos gél lakk alap helyett!
 4. Vidd fel az első réteg színes gél lakkot vékony, de határozott lakkozó mozdulatokkal, majd köttesd UV, vagy LED lámpában.
 5. Kend fel a második réteg színes gél lakkot az első réteg megkötését (kb. 1 perc) követően, majd köttesd UV, vagy LED lámpában ezt a réteget is.
 6. A második réteg színes gél lakk megkötése után zárd a rétegeket  Classic Nails gél lakk Clearrel, amelyet szintén UV, vagy LED lámpa fénye alatt kell köttetned. Ezután  zseléfixálóval fixáld (=töröld át a köröm felületét). Classic Nails TIPP: ezt a lépést kiválthatod egy fixálásmentes fedőlakkal, használd a 2in1NoFix gél lakk Cleart.
 7. Bőrápoló olajjal ápold a köröm körüli bőrt. Az így elkészült körömdíszítés tartós és csoda szép lesz.

One Step gél lakkok

A Classic Nails One Step zselélakkok kiváló fedőképességű, oldható, magas fényű, lakk állagú, rendkívül tartós körömdíszítő alapanyagok 6 ml-es kiszerelésben. One Step gél lakkjainkkal szuper gyors gél lakkozást tudsz elvégezni, ugyan is egyedi jellemzőjük, hogy átlátszó gél lakkal alapozást nem igényelnek, illetve a hagyományos gél lakkokhoz képest kicsit sűrűbbek és jobba  fedésük is! Fertőtlenítés, reszelés és előkészítés után már kezdheted a körmök színezését (alap lakk, vagy base gel nélkül).

Megjegyzés: több más márkánál a One Step gél lakkok esetében nem szükséges fedőlakkot használni. A Classic Nails One Step gél lakkok esetében fedőlakk használata szükséges a tartósság érdekében! Sokan azért ábrándulnak ki a One Step lakkokból, mert gyenge természetes körömlemezre használják őket alap- és fedőlakk nélkül. Fontos tudnod, hogy a One Step gél lakkok HAGYOMÁNYOS módon is használhatóak: tehát alaplakkra helyezve, fedőlakkal zárva. Ebben az esetben még gyengébb körmökön is tartósak, arról nem is beszélve, ha esetleg erősített gél lakkozást készítesz.

Használati útmutató:

 1. Bőrfertőtlenítés, vagy alapos kézmosás után,  bőrfeltoló kaparó (vagy narancs pálca) segítségével tologasd fel körömágybőrödet. Egy finomabb reszelő (100/180-as) segítségével reszeld át egyenletesen a körömlemez teljes felületét, reszeld formára a szabadszéleket is (a köröm végét). A reszelőt ne nyomd rá a körmeidre!
 2. A bolyhosított körömlemezt portalanító kefével portalanítsd, majd  Nail Prep és  Bonder előkészítő folyadékkal kezeld. A Nail Prep "kifehéredik", míg a Bonder ragacsosra szárad.
 3. A következő lépés kihagyható, ha erős természetes körömlemezzel rendelkezel: a Classic Nails gél lakk Cleart (átlátszó/ színtelen gél lakk) egyenletesen vidd fel a körömlemezre, ügyelve arra, hogy ne érintkezzen a bőrrel. Egyszerre csak kis mennyiséget kenj fel, hogy ne folyjon el.  UV, vagy LED lámpa fénye alatt hagyjuk megkötni (1- 2,5 perc lámpától függően). Classic Nails TIPP: Gyenge természetes körömlemez esetén használj Base gel, Cleart a hagyományos gél lakk alap helyett!
 4. Vidd fel az első réteg színes gél lakkot vékony, de határozott lakkozó mozdulatokkal, majd köttesd UV, vagy LED lámpában.
 5. Kend fel a második réteg színes gél lakkot az első réteg megkötését (kb. 1-2 perc) követően, majd köttesd UV, vagy LED lámpában ezt a réteget is.
 6. A második réteg színes gél lakk megkötése után zárd a rétegeket  Classic Nails gél lakk Clearrel, amelyet szintén UV, vagy LED lámpa fénye alatt kell köttetned. Ezután  zseléfixálóval fixáld (=töröld át a köröm felületét). Classic Nails TIPP: ezt a lépést kiválthatod egy fixálásmentes fedőlakkal, használd a 2in1NoFix gél lakk Cleart!
 7. Bőrápoló olajjal ápold a köröm körüli bőrt. Az így elkészült körömdíszítés tartós és csoda szép lesz.

Thermo (hőre színt váltó) gél lakkok

A Classic Nails Thermo gél lakkok gyönyörű árnyalatú, kettő az egyben zselélakkok, melyek egyedi megjelenést kölcsönöznek a körmödnek. Használatuk egyszerű. Tartósak, akár 3-4 hétig is gyönyörűen ápolt lehet a körmöd. Miért különleges? A Classic Nails Thermo zselélakkok a hőmérséklet függvényében változtatják színüket. Ha hideg van, akkor a körmödön sötétebb árnyalat jelenik meg, ha pedig melegebb van, akkor egy világosabb árnyalat. Használatuk tökéletesen megegyezik a hagyományos, színes gél lakkok használatával. Válogass kínálatunkból és kísérletezz az izgalmas Thermo lakkokkal! Fontos infó, hogy a színváltás szépen, színátmenetben történik, NEM foltosodik!

Tiger Eye (macskaszem, vagy tigris szem) gél lakkok

Mágnesezhető, leoldható gél lakkok. Mágnes segítségével a csillámló szemcséket egy ívbe tudod vonzani, így különleges, tigrisszem hatást kialakítva a körmök felületén.  A Tigrisszem gél lakkok két rétegben tökéletesen fednek. Az első réteget UV lámpa fénye alatt köttesd meg, majd a második rétegen alkalmazd a mágnest köttetés előtt! Intenzívebb macskaszem hatás érdekében mágnesezd mindkét réteget!

Figyelem: a Tiger Eye gél lakkok NEM működnek megfelelő mágnes nélkül!

Használatuk:

 1. Bőrfertőtlenítés, vagy alapos kézmosás után,  bőrfeltoló kaparó (vagy narancs pálca) segítségével tologasd fel körömágybőrödet. Egy finomabb reszelő (100/180-as) segítségével reszeld át egyenletesen a körömlemez teljes felületét, reszeld formára a szabadszéleket is (a köröm végét). A reszelőt ne nyomd rá a körmeidre!
 2. A bolyhosított körömlemezt portalanító kefével portalanítsd, majd  Nail Prep és  Bonder előkészítő folyadékkal kezeld. A Nail Prep "kifehéredik", míg a Bonder ragacsosra szárad.
 3. A Classic Nails gél lakk Cleart (átlátszó/ színtelen gél lakk) egyenletesen vidd fel a körömlemezre, ügyelve arra, hogy ne érintkezzen a bőrrel. Egyszerre csak kis mennyiséget kenj fel, hogy ne folyjon el.  UV, vagy LED lámpa fénye alatt hagyjuk megkötni (1- 2,5 perc lámpától függően). Classic Nails TIPP: Gyenge természetes körömlemez esetén használj Base gel, Cleart a hagyományos gél lakk alap helyett!
 4. Vidd fel az első réteg színes gél lakkot vékony, de határozott lakkozó mozdulatokkal, majd köttesd UV, vagy LED lámpában.
 5. A második réteg színes lakkzselét az első réteg megszáradását (kb. 1-2 perc) követően vihetjük felMágnesezzük mielőtt köttetjük! Helyezzünk egy mágnest nagyjából 3-5 mm távolságban a köröm felületéhez. Tartsuk ott pár másodpercig. Ezután láthatjuk majd, hogy a csillámos pigmentek egy ívbe rendeződnek. Köttessük!
 6. A második réteg színes gél lakk megkötése után zárd a rétegeket  Classic Nails gél lakk Clearrel, amelyet szintén UV, vagy LED lámpa fénye alatt kell köttetned. Ezután  zseléfixálóval fixáld (=töröld át a köröm felületét). Classic Nails TIPP: ezt a lépést kiválthatod egy fixálásmentes fedőlakkal, használd a 2in1NoFix gél lakk Cleart!
 7. Bőrápoló olajjal ápold a köröm körüli bőrt. Az így elkészült körömdíszítés tartós és csoda szép lesz.

Light Me Up (sötétben foszforeszkáló) gél lakkok

Különleges, sötétben világító gél lakkok. Buli, vagy esti csajos program? Villanyozd fel társaságodat különleges gél lakkjainkkal! Elérhető 6 nyári árnyalatban! Mi már tudjuk mi lesz a legtrendibb kiegészítőd: a körmöd! Használatuk tökéletesen megegyezik a hagyományos, színes gél lakkok használatával. Találd meg kedvencedet!

Reméljük segítettük az eligazodást gél lakk kínálatunkban. Most már kellőképpen tájékozódtál az egyes gél lakk típusokról, IDE kattintva válogathatod ki a számodra leginkább megfelelő gél lakk fajtákat és árnyalatokat. Kellemes böngészést!

Gél lakk színválaszték

Tartalomhoz tartozó címkék: gél lakk gél lakkozás Hírek