Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

Gél lakk eltávolítása otthon

Mindannyian imádjuk a gél lakkozott körmöket, hiszen nagyon tartósak és gyönyörű megjelenést kölcsönöznek a körmeidnek 3-4 hétig, vagy akár tovább is. A piacon kapható kezdő, illetve profi gél lakk szettekkel Te is egyszerűen, otthonod kényelmében tudod elkészíteni gél lakkozott körmeidet, amennyiben van egy kis kézügyességed és természetesen elsajátítottad az elkészítési metódust. Azonban eltávolításához is ismerned kell a megfelelő módszert, hogy még véletlenül se tehess kárt természetes körmeidben. Lássuk tehát a legegyszerűbb, otthon is alkalmazható eltávolítási módszert, amellyel garantáltan nem károsítod körmeidet. 

Amire szükséged lesz:

- reszelő - drogériában kapható reszelők jellemzően nem megfelelőek erre a célra, mert nagyon gyengék. Célszerű legalább 1 db professzionális reszelőt tartanod otthon. Nem kell a legdurvább, elegendő 180-as.
- vatta
- aceton (tipleoldó folyadék )
- alufólia
- bőrfeltoló kaparó

Útmutató:

1. Reszelő segítségével reszeld át a gél lakk (gellac, zselélakk) felületét. Nem kell durván megreszelned (erőt kifejtened), de dolgozz egyenletesen, hogy a leoldó folyadék bejuthasson a gél lakk mélyebb rétegeibe is. (Nem elegendő, ha csak bufferrel "megsimogatod".)
2. Fogj egy vattapamacsot és áztass acetonba, majd helyezd a körmeidre. Fontos: NE acetonos körömlakklemosót használj, mert az sárgás elszíneződést okozhat a köröm felületén. Helyezd a vattapamacsot a körmöd felületére.
3. Vágj alufóliából vastagabb csíkokat, majd fogj egy alufólia darabot és csavard az ujjad és a vattapamacs köré. Tégy így az összes körmöddel.
4. Hagyd, hogy az aceton kifejtse hatását. Ehhez nagyjából 15- 20 percre van szüksége. Majd távolítsd el az alufólia és vatta darabokat a körmeidről, de fontos, hogy egyesével, ujjanként dolgozz! Ha az összeset egyszerre szeded le, akkor visszakeményedhet az anyag a további munkafolyamatok során.


(Kép forrása: divinecaroline.com)

5. Ezután bőrfeltoló kaparó segítségével kapargasd le a maradék gél lakkot a körmeidről.
6. Végül buffer segítségével még finoman reszeld át a körmeid felületét, polírozd őket polírozó segítségével (hogy természetes fényük legyen), majd ápold a körömágybőrt olajjal.

Ha nem szeretnél vattapamacsokkal és alufólia csíkokkal bajlódni, akkor figyelmedbe ajánlunk egy sokkal egyszerűbb megoldást: a Classic Nails áztató fóliát, amely egy eldobható eszköz, de rendkívül hasznos, gyors és hatékony. Ha pedig tartós eszközt szeretnél vásárolni, akkor válaszd az áztató gyűszűt, amelyet annyiszor használhatsz, amennyiszer csak szeretnél.

Fontos: a gél lakk -  vagy műköröm- felfeszegetésével sose próbálkozz, mert durván károsíthatja a természetes körömlemezt! Ha megsérted a mátrixot, akkor akár véglegesen is deformálhatod körmeidet, így ezzel semmi esetre se próbálkozz!

Érdekes, hogy a gél lakkot oldani, vagy reszelni érdemes inkább? Olvass tovább IDE kattintva!

Reméljük hasznos információkhoz jutottál! Jó munkát!