Élezésről és javításról röviden

Aktuális cikkünkben összeszedtünk néhány fontos tudnivalót az UV/LED lámpák, csiszológépek javításával és manikűr- pedikűr eszközök élezésével kapcsolatban. Érdemes elolvasnod, mert pár speciális esetet is bemutatunk, melyekből hasznos tanulságokat vonhatunk le.

Garanciális, vagy sem?

Merül fel az első kérdés javítás esetében. Minden általunk forgalmazott műszaki cikkre (UV/LED lámpák, csiszológépek, paraffin gépek) 1 év teljes körű garanciát biztosítunk. A garanciaidőn belül díjmentesen hívjuk vissza, javítjuk/ cseréljük, majd juttatjuk vissza a meghibásodott termékeket, nagy hangsúlyt fektetve a hatékonyságra és gyorsaságra. Üzletkötőink az általunk forgalmazott, még garanciális készülékekhez csere készüléket is biztosítanak - igény szerint- az általuk látogatott szalonoknak. Fontos tudnod azonban, hogy az egyes gépek forgó, kopó alkatrészeire nem terjed ki a garancia. Garanciaidőt követően is javítjuk a meghibásodott gépeket, de ebben az esetben már csak javítási költség megtérítése ellenében.

Néhány speciális eset:

1. Gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor az UV/LED lámpákhoz, vagy csiszológépekhez tartozó adapterek kábele megtörik, emiatt pedig működésképtelenné válik az adott eszköz. Ilyenkor új adapter beszerzése szükséges, amely nem képezi a garancia részét. Megfelelő tárolással és körültekintő munkavégzéssel elkerülhető a kábelek megtörése. A kábeleket mindig körültekintően csomagold el és próbáld úgy átvezetni a munkaasztalodon, hogy az még véletlenül se akadhasson be, vagy kerülhessen pl. a széked lába alá!

2. Porelszívók és a por esete: mint ahogyan a porszívódban is időnként porzsákot cserélsz, úgy műkörmös porelszívódat is karban kell tartanod. Sőt, ha egész pontosan akarok fogalmazni, akkor sokkal jobban  karban kell tartanod, hiszen rendszeres használat során komoly pormennyiséget kell elszívnia. Így tehát használattól függő gyakorisággal célszerű a porzsákot cserélni. Ezen felül - szintén a használat gyakoriságától függően- időnként ki kell fújatni a port a készülékből. Erre tökéletes eszköz a benzinkutakon megtalálható, nagynyomású légbefújó. Ezt a legtöbb helyen teljesen díjmentesen használhatod és porelszívód pedig nagyon hálás lesz érte. De miért is? Ha nagy mennyiségű por kerül a készülék motorjába, akkor az meghibásodhat, a szervizben pedig gyorsabban kiderül a probléma forrása, mint gondolnád. A hanyag, vagy elmulasztott karbantartás miatti meghibásodásokért szintén nem tudunk felelősséget vállalni.

Porelszívóknál még gyakran előforduló baleset, hogy bőrfeltoló kaparót, vagy ollót ejtenek bele. Ilyenkor a fém eszköz megakad a porelszívóban, gyakran eltöri a "lapátokat" és komoly meghibásodást okoz a motorban. Az ilyen baleseteknek egyértelmű jelei vannak a készüléken, amelyre a garancia szintén nem terjed ki!

3. Csiszológépes incidensek: a por bizony a csiszológépedben is kárt tehet, így ehhez is ajánljuk a benzinkutas, porkifújós megoldást. Ennél viszont sokkal fontosabb tudnod, hogy a csiszológépedet tilos lefújni fertőtlenítővel! A különböző eszközfertőtlenítők beszivároghatnak a gép belsejébe és meghibásodást okozhatnak, arról nem is beszélve, hogy azonnali rozsdásodás kezdődhet. Sajnos ilyen esetekre sem terjed ki a garancia, a rozsdás alkatrészek pedig megkérdőjelezhetetlen bizonyítékként szolgálnak. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor mégis hogyan fertőtlenítsd csiszológépedet két vendég között? A karbidfej eltávolításával és fertőtlenítésével, vagy a csiszolófej cseréjével!

Por lerakódás Proxxon csiszológép belsejében:

Élezéssel kapcsolatos tudnivalók

Szilágyi manikűr- és pedikűr eszközeink éleztetését vállaljuk, egyedi díjazás ellenében. (Sajnos más márkájú eszközöket nem áll módunkban átvenni.) Ezzel kapcsolatban az első fontos tudnivaló, hogy a Szilágyi szakszerviz túlterheltsége miatt az eszközök élezése, javítása elhúzódhat, de természetesen igyekeznek a lehető leggyorsabban dolgozni.

Éleztessek, vagy vegyek újat?

Alapvetően nem baj, ha ollóból, vagy bőrfeltoló kaparóból egynél több darabbal rendelkezel, de természetesen hasznos dolog tud lenni az éleztetés. Viszont 1, maximum 2 alkalomnál többször nem szabad és nem is vállaljuk ugyan annak az eszköznek az éleztetését! Ez azért van, mert az eszközök minden élezés során veszítenek az anyagukból és végül már nem lehet őket tovább élezni a funkcionalitásuk elvesztése nélkül.

Manikűr- és pedikűr eszközök fertőtlenítéséből adódó problémák:

Szénacél eszközeinket a különböző fertőtlenítőszerek megmarhatják, korrodálhatják. A szénacél termékek már attól is rozsdásodhatnak, hogy a fürdőszobában tárolod őket és a pára lecsapódik rájuk. A problémás fertőtlenítés miatt a szénacél eszközök használatát lakossági felhasználóinknak ajánljuk inkább. Rozsdamentes szerszámainkat javasoljuk professzionális felhasználóinknak. Az általad használt eszközfertőtlenítő hatóidejét követően mindig töröld szárazra az eszközödet! A helytelen fertőtlenítésből adódó károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

Reméljük, hogy hasznos információkkal szolgálhattunk. Keress minket bizalommal garanciális ügyintézéssel, javítással, vagy élezéssel kapcsolatban!

Kérjük, hogy a javításra leadott UV/LED lámpákat, csiszológépeket és egyéb eszközöket a lehetőségekhez képest megtisztítva adjátok át kollégáinknak, hogy ne a szervizben kelljen a javítás miatt szükséges tisztítási feladatokat elvégezni, mert ezért külön díjat számítunk fel! Köszönjük!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek