Egy mozdulat virágok őszi, színes zselés alapra

Ősz Step by step körömdíszítő ötletekből sosem elég, hiszen ez az évszak is rendkívül kreatív ötletekre ad lehetőséget. Azonban hamarosan közelid a tél, így az utolsó őszi körömdíszítő ötletek egyikét hozta most Nektek Kolte-Miatovics Náda. Ezúttal átvesszük az egy mozdulat technikát, mindezt egy igazán őszi, színes zselés alapra prezentálva. Tarts Velünk!

 

Elkészítési útmutató:

Nagy méretű mintákért KATTINTS A KÉPEKRE!

1. Előkészítés (fertőtlenítés, reszelés, Nail Prep és Bonder) után egy vékony réteg Classic Nails Hard Clear (átlátszó építőzselét) viszek fel, melynek előnye, hogy a polimerizáció (kötés) során nem érzékelhető melegítő hatás a körmön. Állagát tekintve átlagosnál sűrűbb, UV lámpában 2,5- 3 percig köttetjük.

2. Egy rétegben felviszem a 044-es kódú, Classic Nails gél lakkot, majd UV lámpában köttetem.

3. A képen látható módon felviszem a 65-ös kódú, Őszi falevél elnevezésű színes zselé árnyalatot. Elegendő egy rétegben felvinni, hiszen nagyon szépen fed, illetve már alapszínt is kentünk alá. Köttetem nagyjából 2 percig.

4. A 114-es, Autumn Brown színes zselé árnyalattal csigavonalakat festek - lásd a képen-, majd köttetem a színt.

5. Classic Nails Hard Clear (átlátszó építőzselé) segítségével zárom a rétegeket (vékonyan viszem fel a zselét). Köttetés után visszamattítom a felületet és kezdődhet a díszítés!

6. Bordó és fehér akril festékkel egy mozdulat virágokat festek úgy, hogy ferde végű ecset rövidebbik felére a bordó színt, a hosszabbik felére a fehér színt viszem fel, majd összemosom őket.

TIPP: Fontos, hogy egyszerre csak kis mennyiségű festéket vegyél fel az ecsetre, valamint ne rögtön a körömfelületre kend a festéket, hanem előtte egy sablonon, vagy keverő tálkában húzz vele 1-2 vonalat, hogy a felesleges festéket eltávolítsd az ecsetről, így csak a megfelelő mennyiségű anyag jusson a körömre!

7. A virágok közepét kis mennyiségű sárga és zöld akril festékkel alakítom ki.

8. Végül két réteg Fényzselét viszek a felületre, hogy tartósabb legyen a minta, majd fehér díszítő zselével pöttyöket és kontúrt készítek a virág köré.