Nail art: Candy ball/ Bubble rose körömdíszítés

A kapszulába zárt virág, buborék rózsa (avagy angol kifejezéssel élve: candy ball/ bubble rose) körömdíszítés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, annak ellenére, hogy meglehetősen megosztó. Vagy imádod, vagy utálod! Minden esetre cikkünkből megismerheted a technikát és el tudod dönteni, hogy érdemes-e beillesztened a díszítés kínálatodba. Tudj meg róla többet!


(Képek: Pinterest)

Aktuális blogbejegyzésünkben egy amerikai körmös oldal cikke alapján bemutatjuk, hogyan készülnek ezek a csodálatos "kapszulába zárt virágok". Kövessétek figyelemmel az egyes lépéseket:

1. Első sorban egy díszítő tűre, vagy pontozó gömbre és egy sűrűbb építőzselére lesz szükséged. Ehhez a színtelen Hard zselénket ajánljuk.

Classic Nais TIPP: használj pontozó tűt, arról könnyebben tudod majd eltávolítani a kész alkotást. Használat előtt kicsit reszeld meg a pontozó tűt, hogy a zselé könnyebben meg tudjon kapaszkodni rajta.

Dugd a díszítő tű/ pontozó gömb végét a sűrű, színtelen zselébe és vegyél fel vele egy kis gömbnyi zselét. Tartsd lefelé fordítva a díszítő eszközödet, kicsit mozgasd egészen addig, ameddig szabályosabb gömb formát ölt a korábban felvett anyag. Köttesd!

Classic Nails TIPP: köttetés közben forgasd a lámpa alatt a gömböt, hogy egyenletesen átkössön!

2. Újra mártsd színtelen zselébe a díszítő tűdet, hogy a korábban felvett anyagréteg vastagabb legyen. Ezt most ne köttesd rögtön, hanem óvatosan vegyél fel vele tetszőleges színű szórógyöngyöket, vagy pixieket. Feldobhatod a mintát csillámporral, vagy különböző effect porokkal (Pl.: Chameleon powder, metál por) is. Csak azután köttesd a gömböcskédet, miután beleragadtak a díszítőelemek. Így készül el a virág közepe.

3. Ezután következik a szirmok felfestése. Első lépésként két szirmot fogunk felfesteni. Készítheted őket (tetszőleges színű) gél lakkal, vagy színes zselével egyaránt. Apró mintákról van szó, így 000-ás ecsetet ajánlunk hozzá. A szirmokat a gömböcske két ellentétes oldalára fesd fel és három tényezőt tartsd szem előtt:

- egyszerre csak kis mennyiségű gél lakkot/ színes zselét használj
- a szirmok alja legyen keskenyebb, a tetejük pedig szélesebb
- ne húzd túl magasra a szirmokat

Köttesd a mintát, ha befejezted a szirmok felfestését.

4. Ismét mártsd színtelen zselébe a pontozó tűdet, így még több anyagot felvéve. Köttesd, ha már egyenletes gömb formát látsz kialakulni az eszközödön.

5. Erre az anyagrétegre is fess szirmokat a korábban megismert módon. Itt fontos, hogy ne ugyan oda fesd a szirmokat, ahova korábban, valamint ne húzd a szirmokat sokkal magasabbra, hiszen akkor eltakarod az alsó mintákat! Az eredmény pedig az alábbi képen látható:

Köttesd az újonnan felfestett szirmokat is, majd mártsd őket egy újabb réteg színtelen zselébe. Azt is köttesd!

6. Ismételd meg a lépéseket egészen addig, ameddig a rózsa eléri az általad megfelelőnek ítélt méretet. Nagyjából így kell kinéznie:

7. Kend át a mintát egy réteg színtelen fedőlakkal. Ehhez a 2in1 NoFix Gél lakk Cleart ajánljuk, amely amellett, hogy gyönyörű magas fényt biztosít, fixálás mentes és rugalmas is.

8. Végül a csiszológéped, vagy egy egyszerű reszelő segítségével reszeld egyenes felületűre a "buborék virág" alját. Ezt követően ragaszd fel az így már lapos talpú virágot a köröm felületére.

Kolter- Miatovics Náda (FB: Nada nail art) azzal tette különlegessé a saját buborék rózsáját, hogy bentről kifelé haladva egyre világosabb árnyalatokkal festette fel a szirmokat. Így végül színátmenetes rózsát sikerült készítenie. Szerintünk lenyűgöző lett:

Végül pedig így néz ki élesben:

Igen, tudjuk: sok idő, macera stb. De megsúgjuk, hogyan csináld okosan: ez egy olyan egyedülálló körömdísz, amit előre elkészíthetsz. Ha van egy szabad órád, akkor egymás után több buborék virágot is legyárthatsz előre, így ha valamelyik vendéged ilyen díszítést szeretne, akkor csak elő kell húznod párat, neki pedig csak ki kell választania a kedvencét! Ugye, hogy így nem is elrugaszkodott az ötlet! ;)

Köszönjük, hogy ezúttal is velünk tartottál! :)

A cikk alapjául a nailsmag.com blogbejegyzése szolgált. Képek forrása: Kim Baker (Instagram: @tenlittlecanvases)