Ezek az elfogadást igénylő cookie-k segítenek abban, hogy az Ön érdeklődési körének megfelelően jelenítsünk meg információkat, ajánlatokat és termékeket a webáruházunkban. A beállÍtás bármikor módosítható a bal alsó sarokban megjelenő "fogaskerék" ikonra kattintva.

Az alapbeállításban szereplő szigorúan szükséges cookie-k segítenek abban, hogy a webáruház használható és működőképes legyen. További információ

Elfogadom

A műköröm építés szakaszai

Kezdő műkörmös tanuló vagy? Vagy egyszerűen csak érdekel a téma? Ez esetben hasznos lehet számodra a következő cikk. Rendkívül fontos, hogy a műköröm építést szakszerűen, precízen végezzük. Ehhez nyújt segítséget a mai témánk. A műkörömépítés szakaszai: előkészítő szakasz, építő szakasz, formázó szakasz és díszítő és ápoló szakasz. Alkossunk együtt tökéleteset!

Előkészítő szakasz

Az első és talán az egyik legfontosabb szakasz, melyre nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Elősegíti, hogy a természetes körmeink egészségesek maradjanak és szépen tudjanak fejlődni az épített műköröm alatt, valamint az előkészítő szakasz megfelelő kivitelezése egyben biztosíték is arra, hogy a felépített műköröm hosszú távon tartós és szakszerűen elkészített legyen.

Előkészítő szakasz lépései:

– tisztító, fertőtlenítő kézmosás és bőrfertőtlenítés

– körömlakk, vagy lenőtt gél lakk, műköröm eltávolítása

– diagnosztika: a természetes körömlemez alapos szemrevételezése, esetleges elváltozások beazonosítása

– körömágy bőrének feltologatása, a lenőtt részek felkaparása bőrfeltoló- kaparóval (vagy: gépi manikűr)

– természetes körömlemez rövidítése, formázása (pl.: 100/120-as reszelővel)

– természetes körömlemez átreszelése, mattítása: ehhez használj finom reszelőt (pl.: 100/180-as reszelő finomabb oldalát), amelyet nem nyomsz rá a természetes körömlemezre! A cél, hogy egységes, matt felületet kapjunk, ez pedig erőkifejtés nélkül is tökéletesen kivitelezhető.

– alapos portalanítás portalanító kefével

– előkészítő folyadékok használata: Nail Prep és Bonder - mindkét folyadék levegőre szárad, előbbi "kifehéredik", utóbbi ragacsos felületet képez

– hatóidő kivárása: nagyon fontos! Sokan csak felkenik gyorsan, egymás után az előkészítő anyagokat és már viszik is fel a zselét. Ez helytelen és negatívan befolyásolhatja a műköröm tartósságát!

Építő szakasz

Ebben a szakaszban megismerheted a természetes köröm bevonásának/megerősítésének lépéseit:

– természetes körömlemez bevonása építőzselével, majd köttetés lámpától függően 1-2 percig (UV lámpában hosszabb, LED lámpában rövidebb ideig)! Ezzel kialakításra került az úgynevezett csúszóréteg. Itt nem kell nagy mennyiségű anyagot felvinni, csak egy nagyon vékony réteg zselét vigyünk fel zselés műkörömépítő ecset segítségével!

sablon felhelyezése, második réteg zselé felhordása a kívánt hossznak és formának megfelelően, majd köttetés (szükség szerint üvegszál beépítése, épített zseléréteg hajlítása). Az így elkészült zselés alapot teljesen kiköttetjük.

- kiköttetett zselés műköröm fixálása: alapos áttörlése zseléfixálóval

Porcelán használata esetén a bevonás egy lépésben történik!

Formázó szakasz: ebben a lépésben kerül sor a felépített műköröm formájának, egyenletes felületének kialakítására.

– párhuzamosság kialakítása

– szabad szél meghatározása/igazítása

– forma-, és felületigazítás/korrekció

Eszközök: különböző erősségű műkörmös reszelők, buffer.

Díszítő és ápoló szakasz

Díszítő szakasz:

Ha sikeresen kialakítottuk az alapot, akkor következhet a színes zselé (két vékony rétegben, rétegenként köttetve), végül pedig egy utolsó átlátszó építőzselé réteg felvitele, amely összefogja és zárja az egyes rétegeket. Fixálás! Ezt követően a formázást megismétlem, korrigálom az alapot.

Manapság már sokkal népszerűbbek a színes gél lakkok, amelyeket minden további nélkül használhatsz a színes zselék helyett. A formára reszelt és portalanított zselés alapra kend őket két rétegben, rétegenként köttetve. Ilyen esetben fontos, hogy NE használj újabb réteg építőzselét a gél lakkokon és hogy minden esetben rugalmas fedőlakkal (pl.: 2in2 NoFix fény) zárd a rétegeket! A zselék és fényzselék rugalmatlan anyagok, amik be fognak repedezni, ha gél lakkra helyezed őket, mivel a gél lakk rugalmas anyag!

– fény-visszaadás: színtelen bevonatokkal, pl.: hagyományos, vagy rugalmas fényzselével az alap függvényében (gél lakkra rugalmas fedő, zselére hagyományos fényzselé)

Vagy: egyéb díszítés felhelyezése (pl: minta akril festékkel, matrica) és utána fedőfény használata!

Ápoló szakasz:

– körömágybőr táplálása bőrápoló olaj segítségével

– kéz-, és alkar masszírozása tápláló krémmel (igény esetén)

A műköröm építő folyamat szakaszai esetében fontos betartanunk a sorrendiséget! Munkavégzés előtt mindig tájékozódj az egyes termékek tulajdonságairól, használatukról. Ha kérdésed merülne fel, keress minket bizalommal! Jó munkát kívánunk! :)

(Forrás: A cikk alapját szolgáltatta: https://nailcommando.wordpress.com/alaplepesek/mukorom-epites-szakaszai/)

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek műköröm építés